امروز دوشنبه  ۵ آذر ۱۴۰۳
۱۴۰۳/۰۸/۱۷- ۱۸:۰۵

گزیده اخبار روزانه رسانه‌های جمهوری تاتارستان و حوزه ولگا 15-16 آبان 1403

گزیده اخبار روزانه رسانه‌های جمهوری تاتارستان و حوزه ولگا 15-16 آبان 1403

اهمیت روز وحدت ملی در تاتارستان

فرید موخامتشین، رئیس شورای دولتی تاتارستان، در پیامی‌به مناسبت روز وحدت ملی، بر اهمیت این روز برای جمهوری تاتارستان که یکی از متنوع‌ترین مناطق روسیه از نظر قومیتی است، تأکید کرد. وی در این پیام، به زندگی مسالمت‌آمیز بیش از 175 قومیت در این جمهوری طی هزاران سال اشاره کرد. وی در کانال تلگرامی خود نوشت: «قدرت روسیه در وحدت آن نهفته است. فارغ از هر گونه چالشی که بر سر راه کشور ما قرار گیرد، همبستگی ملت روسیه، عشق بی‌حد به میهن و وطن‌دوستی واقعی همیشه به ما کمک کرده است تا بر چالش‌های سخت تاریخی غلبه کنیم. وحدت ملت‌ها در طول تاریخ و در دوران‌های مختلف مورد آزمایش قرار گرفته است. وحدت اقوام همیشه ایده اصلی ملی روسیه بوده و هست و پایه و اساس موفقیت‌ها و دستاوردهای جمهوری ما و کل کشور است. احساسات برادری و دوستی از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود. تنها زمانی که ما متحد باشیم، می‌توانیم خانه و میهن خود را حفظ کنیم، رفاه کشورمان را تضمین کنیم و آینده‌ای روشن و زیبا برای آن بسازیم. هم‌میهنان گرامی ، بیایید متحد باشیم.» (خبرگزاری «تاتاراینفورم»)

تبریک روسای جمهوری تاتارستان، چوواشیا و ماری ال به مناسبت روز وحدت ملی

رستم مینیخانوف، رئیس جمهوری تاتارستان، در پیامی تلگرامی، روز وحدت ملی را به ساکنان این جمهوری تبریک گفت: « تاتارستان نمونه ای از دوستی و درک متقابل بین ملت ها و مذاهب است. با هم می مانیم و متحد خواهیم بود!» اولگ نیکولایف، رئیس جمهوری چوواشیا، نیز در تبریک خود اظهار داشت که روز وحدت ملی، روز عدالت و مراقبت از کسانی است که نیاز به حمایت دارند. رئیس جمهوری یادآور شد که چوواشیا و تمام روسیه به بازسازی مناطق جدید کشور و بازگشت آن‌ها به زندگی صلح آمیز کمک می‌کنند. یوری زایتسف، رئیس ماری ال نیز، در کانال تلگرامی خود نوشت که ساکنان این جمهوری، صمیمانه در جهت منافع میهن کوچک خود تلاش می‌کنند و افزود: «من اطمینان دارم که با هم بر هر مشکلی غلبه خواهیم کرد و با اطمینان به سمت دستاوردهای جدید پیش خواهیم رفت. با تمام قلبم برای همه شما آرزوی سلامتی، نیکی و سعادت دارم» (خبرگزاری «کامرسانت»)

فرصت‌های شغلی برای جوانان در تاتارستان

در ماه گذشته، کارفرمایان تاتارستان ۵۳ هزار و ۳۰۰ فرصت شغلی جدید ایجاد کرده‌اند. از این تعداد، ۱۰ هزار فرصت شغلی نیازمند مدرک دانشگاهی و ۴ هزار و ۷۰۰ فرصت شغلی نیازمند تحصیلات متوسطه بوده‌اند. در ۴۰ هزار و ۶۰۰ فرصت شغلی دیگر، به مدرک تحصیلی خاصی اشاره نشده است یا مدرک تحصیلی شرط اصلی استخدام نبوده است. به گفته تحلیلگران، مشاغلی که در حال حاضر با کمبود نیروی کار مواجه هستند، در آینده نیز از تقاضای بالایی برخوردار خواهند بود. این مشاغل شامل مشاغلی در حوزه خرده‌فروشی، خودرو، فروش، صنایع، پزشکی، داروسازی، لجستیک، ساخت و ساز، حمل و نقل، گردشگری، هتلداری و خدمات می‌شوند. (سایت خبرگزاری «تاتاراینفورم»)  

سفر کاری رستم مینیخانوف، رئیس جمهوری تاتارستان، به بحرین

رستم مینیخانوف، رئیس جمهوری تاتارستان، برای شرکت در نوزدهمین کنفرانس سالانه تأمین مالی و بانکداری اسلامی، در تاریخ 2 نوامبر برابر با 12 آبان 1402، وارد بحرین شد. رئیس جمهوری تاتارستان در فرودگاه بین‌المللی منامه مورد استقبال اعلیحضرت شیخ فیصل بن راشد آل خلیفه، شیخ ابراهیم بن خلیفه، اعضای خانواده سلطنتی شیخ حمد بن ابراهیم آل خلیفه، الکسی اسکوسیرف، سفیر فوق‌العاده و تام الاختیار فدراسیون روسیه در پادشاهی بحرین، قرار گرفت. رئیس تاتارستان در مراسم افتتاحیه نوزدهمین کنفرانس سالانه بانکداری و مالی اسلامی در منامه پایتخت بحرین، در سخنان خود از حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین و برگزارکنندگان کنفرانس به دلیل فراهم آوردن فرصت شرکت در مجمع تأمین مالی و بانکداری اسلامی‌به هیئت تاتارستان تشکر کرد. وی در سخنان خود اظهار داشت: «روسیه برای گسترده‌ترین تعاملات تجاری و بشردوستانه با جهان اسلام باز است. یکی از سازوکارهای مهم همکاری کشورمان با کشورهای مسلمان، گروه چشم انداز راهبردی «روسیه - جهان اسلام» می‌باشد. این گروه بستری برای مشاوره در سطح شخصیت های اجتماعی و سیاسی، محافل تجاری، نمایندگان جامعه علمی و روحانیون بوده که در کشورهای خود دارای اقتدار و نفوذ هستند.» شایان ذکر است به دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور فدراسیون روسیه، ریاست گروه چشم انداز راهبردی «روسیه - جهان اسلام»، را رستم مینیخانوف، رئیس جمهوری تاتارستان، برعهده دارد. (کانال تلگرامی «تاتاراینفورم»)

افزایش 100 درصدی گردش تجاری بین تاتارستان و بحرین در سال 2024

به گزارش سرویس مطبوعاتی رئیس تاتارستان، در پایان نیمه اول سال 2024، مبادلات تجاری بین تاتارستان و بحرین نسبت به مدت مشابه سال گذشته 100 درصد افزایش یافت و به رقم 465 هزار دلار رسیده است. گفتنی است در روز سوم نوامبر برابر با 13 آبان، رستم مینیخانوف، رئیس جمهوری تاتارستان با حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین دیدار کرد. رئیس جمهوری تاتارستان اعلام کرد، که روسیه، بحرین را شریک مهم تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری خود می داند و از رئیس دولت برای شرکت در نشست بریکس در کازان تشکر کرد. (خبرگزاری «کامرسانت»)

کمبود 5 هزار مهندس در شرکت‌های تاتارستان

رودیون کارپوف، معاون اول وزیر صنعت و تجارت جمهوری تاتارستان، در کنفرانس مطبوعاتی تاتار-اینفورم اعلام کرد که شرکت های تاتارستان به 5 هزار مهندس متخصص نیاز دارند. وی اظهار داشت: «یک مهندس خوب همیشه مورد نیاز است. اگر 20، 30، 40 هزار نفر باشند، برای همه جایی در تولید پیدا می‌کنیم. در حال حاضر شرکت های جمهوری تاتارستان، به 5 هزار مهندس نیاز دارند. (کانال تلگرامی «تاتاراینفورم»)

شورای جوانان بریکس: موتور محرک تغییر

رینات سادیکوف، وزیر جوانان جمهوری تاتارستان، اعلام کرد که حدود 40 کارشناس از 9 کشور برای شرکت در نشست شورای جوانان بریکس به کازان سفر کرده‌اند. برنامه این نشست شامل جلسات چندین گروه کاری است که اولویت‌ها و برنامه کاری کوتاه‌مدت شورا را مشخص خواهند کرد. همچنین، کارشناسان بیانیه کازان را که در پایان نشست سران بریکس تصویب شده است، مورد بررسی قرار خواهند داد. دیلبر سادیکوف، مدیرعامل سازمان توسعه گردشگری جمهوری تاتارستان و بنیانگذار آکادمی دیپلماسی جوانان، بر اهمیت ادغام توافقات حاصل شده در نشست سران بریکس در پروژه‌های جوانان و برنامه‌های سال آینده تأکید کرد. وی گفت: «نشست شورای جوانان به ما امکان داد تا نقشه راهی بر اساس موضوعات مختلف برای توسعه بیشتر همکاری‌های جوانان ترسیم کنیم.» آندری بولشاکوف، رئیس گروه روابط بین‌الملل، سیاست جهانی و دیپلماسی در موسسه روابط بین‌الملل، تأکید کرد که نشست شورای جوانان به دنبال نشست سران بریکس در کازان برگزار شده است. وی افزود: «تغییر شکل نظم جهانی و بازسازی سیستم فعلی روابط بین‌الملل زمان زیادی خواهد برد. بنابراین، سیاست‌های جدید در نظم جهانی جدید توسط افرادی اجرا خواهد شد که امروز بسیار جوان هستند اما می‌توانند رهبران سیاسی آینده باشند و مدیریت اقتصادی جدیدی را بر عهده بگیرند که منافع اکثر کشورها و مناطق جهان را در نظر گرفته و برنامه­های امپریالیستی غرب را رد کند.» علاوه بر این، اولگا پاولووا، عضو مجمع اجتماعی فدراسیون روسیه، نشست شورای جوانان را «سرمایه‌گذاری بر توسعه پایدار، نوآوری و ایجاد فضایی واحد برای تبادل تجربه و دستاوردهای مشترک» خواند. وی گفت: «شورا در پنج حوزه اصلی علم و آموزش، کارآفرینی، داوطلبی، ورزش و سبک زندگی سالم، فناوری و نوآوری فعالیت می‌کند. به ابتکار روسیه، برای اولین بار در چارچوب بریکس، بر کار با کودکان و نوجوانان و گسترش فرصت‌ها برای رهبران جوان از هم‌اکنون تأکید شده است. این نه تنها سکویی برای تبادل ایده‌ها، بلکه ابزاری مهم برای شکل‌دهی رهبری جهانی نسل آینده است. جوانان بریکس موتور پیشرفت هستند و سهم آنها در توسعه پایدار برای کل جهان تعیین‌کننده خواهد بود.» (خبرگزاری «تاتاراینفورم»)

اظهارات رستم مینیخانوف به مناسبت روز قانون اساسی تاتارستان

رستم مینیخانوف، رئیس جمهور تاتارستان، در سالگرد تصویب قانون اساسی این جمهوری، با تبریک به مردم تاتارستان، بر اهمیت این سند در ایجاد وحدت و پیشرفت جمهوری تأکید کرد. وی با اشاره به اینکه قانون اساسی تاتارستان در سال 1992، در دوره‌ای پر از تحولات و اصلاحات در روسیه، به تصویب رسید، گفت: «این قانون اساسی، چارچوب سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جمهوری را مشخص کرده و بر حقوق و آزادی‌های فردی و برابری همه شهروندان تأکید دارد. قانون اساسی در زمان‌های دشوار، ثبات و انسجام مردم تاتارستان را حفظ کرده است. این قانون، بر حفظ وحدت تاریخی، سنت‌ها و ارزش‌های مشترک مردم تاتارستان، توسعه زبان‌ها و فرهنگ‌های مختلف و تقویت روابط دوستانه تأکید دارد. امروزه تاتارستان یکی از موفق‌ترین مناطق روسیه است که مردم در آن زندگی خوب و باکیفیتی دارند. ما با تکیه بر قانون اساسی، اهداف بلندمدتی را برای خود تعیین کرده و در جهت تحقق آن‌ها تلاش می‌کنیم. ما به کشور و جمهوری خود افتخار می‌کنیم و وظیفه هر یک از ما احترام به نمادهای ملی، رعایت قوانین و دفاع از کشور است.» (سایت خبرگزاری «تاتاراینفورم»)

 اظهارات پوتین درباره زبان اوکراینی

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، زبان اوکراینی را به همراه فرهنگ غنی مردم اوکراین، زبانی زیبا توصیف کرد. با این حال، وی بر این باور است که نباید افراد را مجبور به صحبت به زبانی کرد که پیش از این به آن صحبت نمی‌کرده‌اند. پوتین در نشست شورای حمایت از زبان روسی و زبان‌های دیگر، نظرات خود را در این باره بیان کرد. وی گفت: «به نظر من، زبان اوکراینی همچون کل فرهنگ اوکراین، جذابیت و زیبایی خاص خود را دارد. اما سیاست «بومی‌سازی» به صورت بسیار تهاجمی اجرا می‌شد و مردم را، حتی آن‌ها که زبان مادری‌شان روسی بود، مجبور به یادگیری زبان اوکراینی می‌کردند. زبان‌های اوکراینی و روسی به یک خانواده زبانی تعلق دارند و از مردم خواست تا اشتباهات گذشته را تکرار نکنند؛ اشتباهاتی که در آن دوره، توجه بیشتری به زبان روسی معطوف شده بود.» (سایت خبرگزاری «تاتاراینفورم»)

تبلیغات گسترده تاتارستان، برای جذب گردشگران در شهرهای بزرگ روسیه

 کارزار تبلیغاتی در مسکو و سن پترزبورگ راه‌اندازی شده تا گردشگران را به سفر زمستانی به تاتارستان دعوت کند. اتوبوس‌های دو طبقه‌ی قرمز رنگ که در مسیرهای اصلی گردشگری این دو کلان‌شهر تردد می‌کنند، نمادهای جذاب گردشگری تاتارستان و غذاهای خوشمزه آن را به نمایش می‌گذارند. شعار تبلیغاتی «به تاتارستان بیا، اینجا به عسل آغشته شده» نیز بر روی این اتوبوس‌ها به تصویر در آمده است. (کانال تلگرامی «تاتاراینفورم»)

استعفای ولادیمیر اویبا، رئیس جمهوری کومی

ولادیمیر اویبا، رئیس جمهوری کومی، اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، مسئولیت جدیدی را در سطح فدرال به او محول کرده است. اویبا ضمن تشکر از پوتین، این پیشنهاد را فرصتی جدید برای خدمت به کشور خواند. پیش از این، در اواخر اکتبر، خبرگزاری «ودمستی» از احتمال استعفای زودهنگام اویبا خبر داده بود. این خبرگزاری به نقل از منابع آگاه، از درگیری‌های مکرر اویبا با نخبگان محلی و روابط پیچیده‌اش با آن‌ها سخن گفته بود. ولادیمیر سلاتینوف، کارشناس سیاسی، ناتوانی اویبا در ایجاد ارتباط موثر با مردم و نخبگان جمهوری کومی را از دلایل این تغییرات دانست. (خبرگزاری «بیزنس‌آنلاین»)

اظهارات اسقف اعظم کازان و تاتارستان، در رابطه با برگرداندن نظام آموزشی دوره شوروی

اسقف اعظم کازان، طی اظهاراتی تاکید داشت نظام آموزشی دوره شوروی، بهترین نظام آموزشی در جهان بود و این نظام باید برگردانده شود. وی در مورد چگونگی حل مسئله بحران در سیستم آموزشی اظهارداشت: «ما نیازی به اختراع مجدد نداریم. نظام آموزشی دوره شوروی به نوبه خود بهترین در جهان بود. دانش آموزان در اتحاد جماهیر شوروی بهتر از همسالان خود در سراسر جهان بودند. این نظام اکنون در حال از بین رفتن است و باید بازگردانده شود. ما باید به ریشه‌های خود برگردیم. داشتن نظام آموزشی خوب، از نیاز های هر جامعه است، زیرا در جهان مدرن با در نظر گرفتن شرایط روز، وجود وسایل الکترونیکی مدرن، آموزش یک فرد ضروری می‌باشد. آموزش و بهداشت گنجینه ملی ما است و ما باید از آن مراقبت کنیم.» (کانال تلگرامی «تاتاراینفورم»)

تاتارستان در جایگاه سوم رتبه بندی ملی مناطق در سال 2023

تاتارستان در رتبه بندی ملی مناطق روسیه از حیث توسعه علمی و فناوری در سال 2023 مقام سوم را از آن خود کرد. شهر‌های مسکو و سنت‌پترزبورگ در رده‌های اول و دوم قرار دارند. به گزارش تاتار-اینفورم، لیلا فضلیوا، معاون نخست وزیر تاتارستان در نشست کابینه وزیران در این باره ابراز داشت: « این نتیجه خوب تا حد زیادی با بهبود کار دانشکده‌های تحصیلات تکمیلی، رشد فعالیت های نوآورانه و افزایش هزینه‌های داخلی جمهوری و بودجه محلی برای تحقیق و توسعه محقق شد. در حال حاضر 2 منطقه ویژه اقتصادی، 5 منطقه توسعه پیشرفته اجتماعی و اقتصادی، 6 پارک فناوری، 24 مجموعه (خوشه) اقتصادی و 102 پارک صنعتی در تاتارستان در حال فعالیت هستند.» (خبرگزاری «کامرسانت»)

دستور رادی خبیروف، در لغو آتش بازی در مراسم جشن سال نو

رادی خبیروف، رئیس جمهوری باشقیرستان، توصیه کرد روسای شهرداری‌ها، از برگزاری جشن‌ها و انواع آتش‌بازی‌های سال نو تا زمانی مناسب‌تر خودداری کنند. او در عین حال خاطرنشان کرد: «باید سال نو را برای خانواده‌ها محسوس کرد تا بچه‌ها بتوانند به پیاده روی بروند و ایام عید و تعطیلات را جشن بگیرند.» او پیشاپیش دستور ساخت شهرهای یخی را صادر کرد و افزود تنها در صورت بروز شرایط جوی نامناسب، افتتاح این شهرک‌ها به تعویق خواهد افتاد. (خبرگزاری «کامرسانت»)

پیش بینی شده تورم در جمهوری اودمورتیا

گزارش وزارت اقتصاد جمهوری اودمورت حاکی از افزایش نرخ تورم در سال جاری است. براساس این گزارش، شاخص قیمت مصرف‌کننده در سال جاری به میزان 108.9 درصد افزایش خواهد یافت و نرخ تورم نیز بین 8.8 تا 9.3 درصد برآورد می‌شود. پیش‌بینی می‌شود نرخ تورم در سال 2027 به 6 درصد کاهش یابد. دلیل اصلی این افزایش تورم، تقاضای بالای مصرف‌کننده عنوان شده است. رشد قابل توجه دستمزدها و درآمدهای مردم در کنار کاهش نرخ بیکاری، باعث افزایش تقاضا برای کالاها و خدمات شده و در نتیجه به افزایش قیمت‌ها دامن زده است. کالاهایی که بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند شامل تخم مرغ، میوه، سبزیجات، گوشت و طیور، قند، شیر و فراورده‌های لبنی، چوب، مبل، خودرو، دارو، لباس و بنزین می‌شوند. (سایت خبرگزاری «Interfax-Russia.ru»)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما